Politiek

Diederik Samson op campagne in Den HaagKandidaat-partijleider Diederik Samsom trekt de komende weken door Nederland om zoveel mogelijk PvdA-leden te ontmoeten waarom zij juist op hem moeten stemmen in de strijd om het fractieleiderschap.
Op zondagavond was hij in de voetbalkantine van Voetbalvereniging RAS in Den Haag om daar de PvdA leden te bezoeken en hun vragen te beantwoorden, waarbij ook Martijn Otten (JS) aanwezig was.
Erg druk was het niet vond ik, wel waren veel bekenden aanwezig, zoals Pierre Heijnen, Rabin Baldewsingh en Willem Minderhout om een paar te noemen.

De vragen die werden gesteld waren soms behoorlijk pittig, maar Diederik ging er geen één uit de weg. Adrem wist hij zijn visie te verduidelijken. Bezuinigen ontkwam je niet aan, maar op de manier waarop dit kabinet het doet is naar zijn mening desastreus voor het land.

Investeren moet je in de jeugd vindt hij. Door goed onderwijs zijn jongeren in staat oplossingen te vinden voor onder andere problematiek ten aanzien van energie.
Als oud ‘Greenpeacestrijder’ dacht hij altijd dat zonnepanelen en windmolens de toekomst zouden zijn. Afhankelijkheid van fossiele brandstoffen is onjuist; ze raken op en zorgen vanzelfsprekend voor vervuiling. Jongeren zouden volgens hem misschien wel veel betere oplossingen ontwikkelen dan waar we ons nu op toespitsen.
Opleidingsinstituten zijn nu ‘fabrieken’ geworden, om efficiëntie te beogen. Maar, aldus Diederik, je kan je de vraag stellen, is dit nog wel van ons? Hij wil de MBO’s liever zien als goede opleidingsinstiuuten,waarbij doel is de kinderen een goede opleiding te geven en daar ook een goede controle op zetten.

Het begrotingstekort bonnen 3 jaar op te lossen is een illusie, maar het moet wel snel vindt hij. Tekorten leiden tot bijvoorbeeld renteverplichtingen, waardoor Nederland nog verder in de problemen komt net als Griekenland, Spanje en Italie.

Bezuinigen moet, maar op een andere manier; meer naar draagkracht, bijvoorbeeld in de zorg.
Een eigen bijdrage in de zorg is hij voorstander van. Maar niet meer dan een bepaald percentage van je onkomen, evenals dat moet gelden voor de ‘nominale premie’.
Natuurlijk werd veel meer gezegd, maar deze blog wordt dan veel te lang.
Na afloop was er ook de gelegenheid persoonlijk vragen aan hem te stellen onder het genot van een hapje en drankje, zoals hier met Mient Jan Faber.

Meer foto’s (snel verkleind) klik hier.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.