Mens/Maatschappij

Demonstratie tijdens Internationale Dag van de Vluchteling

Demonstratie

Foto’s: Joeri Damian Jungschlager 

 

Vandaag is het de Internationale Dag van de Vluchteling.
Daarom werd vandaag door de groep vluchtelingen uit het Vluchthuis in Den Haag en de Vluchtkerk in Amsterdam door de Haagse binnenstad gedemonstreerd onder het motto: Verblijfsrecht en onderdak voor iedereen!

Zo’n 100 mensen verzamelden zich bij het Huijgenspark waar een van de sympathisanten een toespraak hield.
“Vandaag demonstreren wij hier voor een humane oplossing voor deze vluchtelingen, in het bijzonder de vluchtelingen die nu actie voeren in Den Haag en Amsterdam. Maar als er voor deze groep een oplossing is zal er weer een nieuwe groep zijn die door de overheid als oud vuil wordt behandeld. Zolang Nederland weigert om mensenrechten te respecteren van alle mensen die zich in Nederland bevinden blijft het probleem bestaan.”

 

demonstratie

 

Daarna startte de demonstratie die door de Haagse binnenstad naar het Centraal Station liep. Bij de Tweede Kamer waar ook het Artikel 1 monument zich bevind werden er door vluchtelingen uit Den Haag en Amsterdam toespraken gehouden.
“Na jaren wonen en leven in Nederland zeggen ze, ga maar terug naar het land waar je vandaan komt, het is daar veilig. Maar elke dag zijn er aanslagen en schietpartijen, ik wil niet terug, ik kan niet terug. Wij willen werken en een normaal bestaan kunnen opbouwen!“

Ook op het eindpunt van de demonstratie, het plein voor het Centraal Station werden toespraken gehouden door twee sympathisanten.
Morgen houden de vluchtelingen een open huis in de kerk aan de Sportlaan om te laten zien hoe ze nu leven.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.