Politiek,  Stadsnieuws

Demonstratie op Spuiplein tegen IS terreur in Kobane

Waar blijven de F16’s?

 

Vandaag werd in de Tweede Kamer gedebatteerd over de deelneming aan de internationale strijd tegen IS (ISIS).
De Federatie Koerden in Nederland had daarom een demonstratie georganiseerd op het Spuiplein om hun wens, dat Nederland “op alle mogelijke manieren humanitaire en militaire hulp biedt met name aan de Koerden in Rojava (Syrië) in de strijd tegen ISIS ter bescherming van de democratie en mensenrechten”.
Op het Plein was vandaag de boeken- en antiekmarkt, waardoor de demonstratie nu op het Spuiplein werd gehouden.

 

grote groep, ik denk een man of 100

 
De Federatie Koerden in Nederland zegt dat nu meer dan 200.000 Koerden op de vlucht zijn geslagen voor het geweld in Zuid-Koerdistan.
En: “Op de avond van 1 oktober 2014 heeft ISIS een grootschalige aanval ingezet, met als doel de inname van het stadscentrum van Kobane, in West-Koerdistan (in Syrië), vanuit westelijke, oostelijke en zuidelijke richtingen. Met de hulp van zware artillerie en tanks, zijn de ISIS-groepen reeds ver opgeschoven richting Kobane stad, vooral vanuit het zuidelijke front. De aanvallen, die begonnen zijn op 15 september, zitten nu in hun meest gevaarlijke fase.

 

veel vlaggen in de plantenbakken

 
De ISIS groepen worden voornamelijk gefinancierd door Turkije, Saoedi-Arabië en Qatar, die hen voorzien van logistieke steun, wapens, munitie en duizenden leden. Hun belangrijkste doelstelling, namelijk het aanvallen van het Koerdische volk en land, te beginnen bij Kobane, hebben nu een kritiek punt bereikt.”

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.