Mens/Maatschappij,  Wijknieuws

De Lozerhof overgedragen aan Leger des Heils

De Lozerhof
De Lozerhof nu als daklozenopvang

In de diverse media is al bericht, dat De Lozerhof aan het Randveen op 1 november 2020 door Saffier is overgedragen aan het Leger Des Heils.
Zij gaan de komende maanden de daklozen van Den Haag daar opvangen als het buiten vriest.
De bewoners van De Lozerhof zijn verhuisd naar een prachtige nieuwe locatie in Moerwijk: De Drie Linden.
Maar daarover in een latere blog meer.

Dat er al daklozen het pand bezoeken werd mij duidelijk toen ik een foto maakte.
Nee, de trotse Ierse meneer vond het niet erg dat hij ook erop stond.
Hij vertelde dat hij in een busje was gepropt met veel andere mensen, onbeschermd om tewerk gesteld te worden bij Hello Fresh.
Er zou een reporter over zijn voorvallen schrijven en hij had veel foto’s die hij mij kon laten zien. Op deze manier had hij corona opgelopen en was werk en huis kwijtgeraakt. Hij wilde in contact komen met deze reporter, want zo konden andere kinderen toch niet ook te werk worden gesteld?

De winteropvang zal op 1 april 2021 weer sluiten. Daklozen zijn welkom als het een aantal dagen achter elkaar 0 graden of minder is, of als het weer onaanvaardbare gezondheidsrisico’s met zich meebrengt voor mensen die op straat leven. Op deze dagen kunnen daklozen in elk geval bij deze locatie terecht tussen 18.00 uur en 9.00 uur.

Volgens wethouder Van Alphen was het de keer extra moeilijk om een geschikte plek te vinden voor de opvang van daklozen in de wintermaanden. Natuurlijk mede vanwege de uitbraak van het coronavirus en de anderhalve meter-maatregel.
De opvang biedt een avondmaaltijd, douche, slaapplaats en een ontbijt de volgende ochtend.
Tijdens de winterkouderegeling is er zorg, begeleiding en beveiliging aanwezig.

Het Straatconsulaaat reageert:
Goed dat er een locatie is gevonden. Het Straat Consulaat pleit er voor dat de Winterkoude opvang elke nacht open is in deze periode ongeacht wat de weersomstandigheden zijn. Dit geeft duidelijkheid aan de mensen of ze er wel of niet terecht kunnen. En als de bedden er in deze periode toch staan kunnen ze beter maar gebruikt worden. De communicatie over het open zijn van de Winterkoude opvang was de laatste jaren vaak onduidelijk. En mensen geven vaak een plekje waar ze op dat moment buiten slapen niet voor 1 of 2 nachten op, om niet het risico te lopen al hun spullen kwijt te raken.”

De bedoeling is De Lozerhof te slopen, om plaats te maken voor nieuwbouw. Hoogbouw, maar dan ook pittige hoogbouw.
Hoe de plannen er nu voor staan kon ik niet achterhalen, maar op Facebook schrijft Ronald van der Spiegel voer de plannen uit 2018.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.