Natuur/milieu

DagpauwoogAls er iets is, waar ik van bijkom na een stressvolle periode, is even rondbanjeren in de natuur.
Puur genieten vind ik dat; ongeacht het jaargetijde. Hoewel, de lente is toch wel mijn favoriete.
Het is elk jaar opnieuw een wonder, hoe stukje bij beetje alles weer ontluikt.
Zodra er vlinders zijn, is voor mij het voorjaar echt begonnen.
De afgelopen dagen zag ik de eerste koolwitjes en zelfs een atalanta; helaas waren ze me steeds te snel af. Maar vandaag zag ik in Madestein een vlinder die ik al jaren niet meer heb gezien in Den Haag; een dagpauwoog! Voorzichtig kon ik hem benaderen, terwijl hij zich opwarmde in de zon. Zo dicht zelfs, dat ik hem uiteindelijk bijna beeldvullend kon fotograferen!
Maar niet alleen vlinders waren weer actief; ook zweefvliegen,
bijen en hommels (zoals deze grote steenhommel)
die afkwamen op de meest schitterende bloemen….
Tja, vanzelfsprekend, ook lieveheersbeestjes (ik kan het niet nalaten me daarop te richten), zoals hierboven het algemene zevenstippelig lieveheersbeestje,
maar vandaag ook een soort die ik ook lang niet heb gezien; het veertienstippelig lieveheersbeestje. Eigenlijk voor het begin van het jaar al redelijk veel verschillende soorten ontdekt; ik ben benieuwd wat dit jaar gaat brengen!
Eigenlijk begon de dag al veelbelovend; de zon scheen al vroeg het huis binnen en in de tuin zocht een prachtige vlaamse gaai nestmateriaal. Even later zag ik een eend rondlopen! Wat hij daar deed is me een raadsel, maar een koddig gezicht was het zeker. De foto is door het raam waar gordijnen voor hingen genomen; dus er is wat weerschijn…Please follow and like us:

Eén reactie

  • Hanny

    Buiten zijn in de lente met dit weer zorgt ervoor dat alle stress verdwijnt. En zeker als je al die prachtige insecten weer ziet verschijnen. Als je ze dan ook nog eens goed met de camera kunt ‘vangen’, dan is je dag helemaal goed. En dat ‘vangen’ dat heb je schitterend gedaan!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.