Persoonlijk

Daar ging bijna de walnootOnze krulwilg, die we ooit als paastak in de grond hadden gestopt, was uitgegroeid tot een gigantische boom. Tot de bliksem erin sloeg.
Noodgedwongen moesten we deze behoorlijk toppen. Niet echt erg, want hij was veel en veel te groot geworden.
Verder dan een bepaald niveau kregen we niet meer voor elkaar; te zwaar voor ons.
Na het plaatsen van de schuttingen en schuur is toestemming aangevraagd deze te verwijderen; en dat mocht. Gelukkig, want echt veilig leek hij ons niet meer. We wisten niet hoezeer hij door de bliksem was aangetast en elk jaar topten we hem maar terug.
Vanmorgen was het zover; de boom zou worden gekapt.


Om kwart voor 8 ging de bel. ‘Mag de deur open?’ De deur van de tuin dus.
Ja hoor, geen probleem. Toen hoorde ik zagen. Maar het kwam vanaf een andere richting dan ik had verwacht. Snel mijn jas en schoenen aangedaan (want het regende natuurrijk pijpestelen) en naar buiten gegaan.
Tot mijn ontzetting en woede lagen allemaal grote takken van de walnoot op de grond.
Eerlijk gezegd ben ik erg tekeer gegaan; de vergunning was niet voor die boom verleend en we hadden juist de schuur op een andere manier laten zetten om deze mooie boom te sparen!
Grote takken weghalen mag nu al helemaal niet meer; het kan betekenen dat de boom afsterft (de sapstroom komt al vroeg op gang).
Ook is hij volkomen verkeerd afgezaagd.
HaagWonen dus gebeld en gelukkig werd een speciaal middel aangeschaft om het (dood)bloeden te voorkomen. Maar ik hoop wel dat hij deze snoeibeurt (en het zijn meer takken dan op de foto zichtbaar zijn) die ondeugdelijk is uitgevoerd overleeft!
De wilg is in ieder geval nu wel uit de tuin.
Niet met wortel en al wat de bedoeling was, maar wel laag tot aan de grond. Dat wordt dus elk jaar wel weer snoeien, maar gevaar levert hij niet meer op. En eigenlijk ben ik erg blij dat de wortel is blijven zitten, want anders had bijvoorbeeld de sering het misschien niet overleefd die ernaast staat.
Helaas is wel ons grasveld waar we zoveel werk aan heben gehad beschadigd. Ik hoop maar dat het in het voorjaar weer goed opkomt, maar er zal weer ingezaaid moeten worden.Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.