Wijknieuws

Voortaan ook contant betalen op stadsdeelkantoor Escamp

contant betalen
Voortaan contant betalen op stadsdeelkantoor Leyweg

Hagenaars kunnen binnenkort ook contant betalen op het stadsdeelkantoor van Escamp aan de Leyweg 813 wanneer zij paspoorten, rijbewijzen en andere gemeentelijke producten komen afrekenen.
Dat kan nu al op het Stadhuis aan het Spui.
De gemeente Den Haag breidt haar dienstverlening voor contante betalingen uit om digitaal minder vaardige inwoners tegemoet te komen.
Per 1 juli van dit jaar, of zoveel eerder als technisch mogelijk is, zal bij de publieksbalies van stadsdeelkantoor Escamp aan de Leyweg 813 een kassa voor cash betalingen operationeel zijn.

“Sommige inwoners vinden het lastig om met een pinpas te betalen. Dat hoeven niet per se ouderen te zijn. Het gebeurt ook dat mensen om wat voor reden dan ook geen pinpas hebben. De gemeente Den Haag staat voor optimale dienstverlening. Die organiseren wij vanuit het perspectief van de Hagenaar, bewoners en ondernemers. Daarom heb ik opdracht gegeven aan onze Dienst Publiekszaken om contant betalen op stadsdeelkantoor Escamp mogelijk te maken”, zegt wethouder Rachid Guernaoui, die onder meer Dienstverlening en Stadsdelen in zijn portefeuille heeft.

Contant kunnen betalen past in het streven van de gemeente om haar dienstverlening zo laagdrempelig en logisch mogelijk te maken. Door de verlengde geldigheid van paspoorten en rijbewijzen (van 5 naar 10 jaar) komen weliswaar minder inwoners aan de balies – en verloopt ook het contact tussen gemeente en burger steeds vaker digitaal. “Toch is er nog steeds een groep Hagenaars die persoonlijk contact wil en contant wil kunnen afrekenen”, aldus wethouder Rachid Guernaoui. “Ons handelen is dan ook gericht op ‘wat kan wel’ in plaats van ‘wat kan niet’”.

Vanaf 1 juli zullen de baliediensten van de gemeente volledig worden geconcentreerd op het Stadhuis en stadsdeelkantoor Escamp. Vanaf 1 februari werken de zes kleinere stadsdeelkantoren (Segbroek, Laak, Leidschenveen-Ypenburg, Haagse Hout, Scheveningen en Loosduinen) volledig op afspraak. Na 1 juli blijft op deze zes stadsdeelkantoren een informatie-medewerker werkzaam die bezoekers verder helpt, bijvoorbeeld bij het maken van een afspraak en het invullen van formulieren.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.