Kunst/Cultuur

Campagne behoud Panorama Mesdag

 

Op en rond het Plein liepen vandaag “stadsomroepers” rond.

Wat was het geval; Panorama Mesdag heeft veel geld nodig om het prachtige gebouw uit te breiden en te verbouwen. Dit was geen luxe, maar noodzaaak om het gebouw te kunnen behouden.

Zoals ik hier al schreef, was het gebouw door de aanleg van een ondergrondse parkeergarage ten behoeve van een fitnesscentrum al behoorlijk beschadigd.

Gelukkig wordt dit grotendeels door de verzekering vergoed, maar diverse verbouwingen en aanpassingen om het museum te behouden moeten vóór 2010 gedaan zijn, wil men deze subsidies niet hoeven terugstorten.

Voor de opknapbeurt zijn deze subsidies niet toereikend. Er is maar liefst 5 miljoen euro extra noodzakelijk.

Dit was reden voor een campagne die werd gestart door VVD fractievoorzitter Mark Rutte op het Plein in Den Haag.

 

 

Buiten de fondsen die Panorama Mesdag ontvangt, wil het graag het publiek vragen het financieel te steunen. Dat kan al met 5 euro. Stort je 10 euro, ontvang je een herinneringscertificaat.

Alleen of samen met je club, school of vereniging kan je, tot eind december, een stukje van het prachtige doek van de schilder Hendrik Willem Mesdag doneren.

Klik op deze link voor meer informatie en om geld te storten, of doe dat via rekeningnummer 59.66.55.444 o.v.v. ‘Publieksactie Red Panorama Mesdag’.

 

 

Niet allen Mark Rutte ondersteunde de campagne vandaag, ook Marieke Bolle schonk een bedrag namens de gemeente Den Haag.

 

 

Ook uit eigen portemonnee doneerde zij een bedrag van 50 euro.

Ik hoop dat dit prachtige, uit 1881 (!) gebouw behouden mag blijven. Zo’n schitterend zeezicht zie je nergens. En, het is het oudste 19e eeuwse panorama ter wereld dat op de oorspronkelijke plaats bewaard is gebleven…..

Please follow and like us:

Eén reactie

  • Hanny

    Ik hoop van harte dat het Panorama behouden blijft. Vroeger had ik er wel een hekel aan. Want altijd als we logees kregen, moesten we hen het schilderij laten zien. Verplicht nummer. Sinds ik niet meer in Den Haag woon, ben ik erop gesteld geraakt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.