Stadsnieuws

Brand in Buijs Ballotstraat

Misschien heeft iemand het gelezen; de vreselijke brand op 30 juni aan de Buijs Ballotstraat.

In een cafe was brand onstaan, waardoor de inwoners die boven de zaak woonden geevacueerd moesten worden en zelfs wegens (mogelijke) koolmonoxide vergiftiging naar het ziekenhuis afgevoerd moesten worden door de GGD.

 

De brand is niet zomaar ontstaan, maar hoogstwaarschijnlijk door middel van een benzinebom of iets dergelijks gepleegd.

De technische recherche heeft een dag onderzoek verricht.

Een bewoner die aan de overkand van het pand woonde hoorde ’s nachts glasgerinkel en nam een kijkje.

Gelukkig maar; hij zag de brand en hoorde gegil van de mensen die in het bovenliggende pand woonden en heeft direct 112 gebeld.

Nog een geluk; de bewoner die op de eerste etage woonde was met vakantie; hij zou de brand hoogstwaarschijnlijk niet hebben overleefd.

 

 

 

 

De hitte was zo intens; dat een ruit aan de overkant (wat toch vrij ver afgelegen ligt) gebarsten is. Je ziet het ook nog aan de fietsen die naast het cafe staan; het metaal aan de voorkant is gewoon gesmolten!

De mensen die op de bovenste etage woonden zijn gelukkig allemaal in orde nu; een schoonmaakbedrijf was vandaag bezig hun spullen te etiketteren en zal in de komende weken alles schoonmaken. Gelukkig hadden zij verder materieel gezien alleen roet- en waterschade.

Eén bewoner die ik sprak woont nu tijdelijk in een bungelowpark in Kijkduin.

Terug naar zijn huis is niet mogelijk; de eerste twee verdiepingen zijn onbewoonbaar, dus zal het lang duren voor alles weer herbouwd is.

Hij zal te zijner tijd elders een nieuwe woning betrekken.

 

Ik hoop dat de dader(s) snel gepakt zullen worden; dit is toch echt poging tot doodslag!

Please follow and like us:

2 reacties

  • Hanny

    Een brand meemaken is vreselijk eng. En zeker als je erboven zit. De materiële schade kan dan misschien wel verholpen worden. Maar de geestelijke schade heeft heel lang nodig om te helen, als het al geheeld kan worden. Daarom is het best belangrijk dat de daders gevonden worden. Dan kan de slachtoffers misschien helpen met verwerken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.