computer/internet

Bloeden Haagse blogs dood?

En weer is een blog over Den Haag ”gesneuveld”.
Hofstijl; de oprichters hebben besloten dat het welletjes is geweest, of zoals zij onder andere zeggen in de laatste blog : ”Nu 5 jaar later stoppen we ermee, een keuze die vaker heeft gespeeld. Je moet niet op een dieptepunt stoppen en dat doen we ook niet. Het ging niet slecht met Hofstijl maar het kostte veel moeite om de site in stand te houden en een echte doorbraak te forceren. In de site is veel bloed, zweet en tranen gaan zitten.”
Er zijn weinig Haagse blogs meer over. Het was al zichtbaar tijdens het slotfeest van de Dutch Bloggies (foto hiernaast met blogger van het eerste uur Interniek aan het filmen).
In mijn rechter kolom staan er wel een paar, maar een aantal worden weinig geupdate (jammer!), of het zijn (prachtige!) fotoblogs.
Den Haag Direct onderscheidt zich hierin, al vind ik het jammer, dat er weinig maatschappelijk/politiek kritische geluiden leesbaar zijn. Positieve kant is dat er zo veel updates zijn, dat je behoorlijk bij blijft; maar dit is ook geen wonder door de hoeveelheid medeschrijvers.


Ik kan me voorstellen dat je stopt; het is lastig om, zeker als je naast je werk of privé leven een blog regelmatig te onderhouden en vooral door te zetten. Maar ik vind het een waardevolle aanvulling op het nieuws dat de geijkte media ons voorschotelen. Zeker omdat blogs juist het andere nieuws ook kunnen geven.
Dit kan verschillend zijn het kleine wijknieuws of eigen inzichten. Maar ook ben je als blogger niet afhankelijk van bijvoorbeeld subsidies, waardoor je kan schrijven wat je wilt. Dus ook kritiek kan uiten wanneer je daartoe behoefte hebt.
Wie weet heb je wel een expertise ergens in die je in je blog naar voren kan brengen (zoals ik met mijn lieveheersbeestjes 🙂 ).

Het stoppen van Hofstijl kwam eerlijk gezegd voor mij niet als een verrassing, al vind ik dat wel zeer jammer.
Niet alleen ik; gisteren sprak ik iemand die ook wel eens een artikel schreef voor deze blog en voor hem kwam het wel als een donderslag bij heldere hemel. Ik vroeg mezelf af, of de medeschrijvers wel op de hoogte waren gebracht? Zo niet, dan is dit toch niet erg netjes…
In de reacties op het stoppen komt op mij ook over, dat meerdere toch op zijn zachtst gezegd teleurgesteld zijn. Ik hoop dan ook, dat er een vervolg op Hofstijl zal komen. Maar dan graag met wat meer passie en wat minder reacties van de inbrengers zelf. Ik lees liever een blog met weinig reacties, dan één waar ik moet zoeken naar de inbreng van ”buitenstaanders”.

Een eigen identiteit creëren in jouw blog is lastig; ik vond dat Hofstijl deze had gevonden. Zeker naast de geijkte media is het lastig iets persoonlijks weer te geven.
Persoonlijk combineer ik het het liefst. Zowel ”gewoon nieuws” als eigen berichten die ik onderweg tegenkom, waarbij ik merk, dat mijn blog soms zelfs een positieve wending kan geven. Bijvoorbeeld het aangeven van de ”Akte van Redemptie” waardoor de verkoop van het Malieveld niet doorging. Mijn blog erover was de eerste in de media die dit aangaf!
Maar ook zoals onlangs het fietspad op de Vrederustlaan dat in abominabele staat was en daarna gelukig werd opgeknapt. Dit laatste is klein wijknieuws, waarover de geijkte media het niet zullen hebben.

Bloggen is zinvol, maar kost tijd.
Mijn blog hoop ik nog lang te mogen schrijven en ik hoop dat ik nog lang in staat zal zijn deze te onderhouden. Ook hoop ik, dat ik mijn lijstje van Haagse bloggers mag aanvullen in plaats van steeds te moeten reduceren. Want elke Haagse blog is kostbaar; waarover je ook schrijft.
Den Haag is toch een mooie stad?Please follow and like us:

14 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.