Historie,  Stadsnieuws

Blauwe tram keert even terug in het Haags Openbaar Vervoer MuseumOp een dieplader werd vanmorgen de Blauwe tram, de tram (de ‘Budapester’) die reed tussen Den Haag en Leiden, naar het Haags Openbaar Vervoer Museum aan de Frans Halsstraat gebracht.


Op dit moment is hij nog niet te bezichtigen, maar vanaf 4 september zal hij één van de pronkstukken op de tentoonstelling ‘Retourtje Leiden‘ zijn die twee maanden duurt.
De aanleiding is de 50ste verjaardag van het einde van de twee interlocale tramlijnen tussen Den Haag en Leiden: De Blauwe NZH en de Gele HTM.

Helaas was ik te laat voor de aankomst omdat ik vanmorgen andere verplichtingen had.
Wel was ik op tijd de dieplader en de tram zelf te zien.
Hij stond al in de oude tramremise (waar ik hier ook al over schreef) maar de deuren stonden gelukig nog open.
Wat een prachttram!
Heel bijzonder hem zo te kunnen zien.Please follow and like us:

5 reacties

  • Hanny

    Heel toevallig had ik het kortgeleden nog met een vriendin over de tram. Maar dan wel over de gele. Zij woonde aan de lijn in Wassenaar en ik in Den Haag.

  • Alexander

    In een ver verleden, logeerde ik regelmatig bij familie op de Parkweg in Voorburg. Het straatbeeld van toen op die Parkweg werd inderdaad ook bepaald door de vele dagelijkse passages van de blauwe tram. Mijn neef en ik maakte er zo af en toe (kijkend vanaf het balkon op de eerste etage van hun grote statige woning) hele schema’s van. Welk tramnummer wederom – en op welk tijdstip – langskwam. En, ik kan je zeggen; ze reden op tijd. Het kon wel eens ‘n paar minuten schelen (je wist na enige tijd wanneer bijvoorbeeld de B412 opnieuw langs zou komen) en dat zou dan (zeiden we tegen elkaar) gelegen hebben aan : ‘dat het wellicht bij bepaalde haltes drukker dan druk was’, of mogelijk opgehouden vanwege een ongeval of iets dergelijks. Onze lijsten zijn er niet meer, maar ‘na zoveel jaar’ lees ik dit artikel en komt het allemaal weer – redelijk scherp op het netvlies – terug. Leuk en ik moet er ook maar naar toe. Iets aanraken kan ook rare dingen met mensen doen, als je begrijpt wat ik bedoel !

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.