Stadsnieuws

Bikey bij Biesieklette, wat is dat nu weer?

Bikey
Bikey bij Biesieklette noodzakelijk

Ruim een week geleden was het prima weer (ja, voor Ciara dan he?) en besloot ik mijn koelkast te vullen met verse groenten.
Op naar de markt dus met de fiets.
Ik ga altijd via het Zuiderpark en dan de Hoefkade op.
Vroeger parkeerde ik mijn fiets altijd op de Hoefkade bij de markt. Maar daar aangekomen zocht ik naar de fietsenstalling.
Geen Biesieklette te vinden….

Ik beken: het was al een aardig tijdje geleden, dat ik met de fiets was gegaan. De afgelopen jaren nam ik de snorfiets (en stalde die gewoon waar plek was). Dus sprak ik een voorbijganger aan: “Weet u waar de fietsenstalling is gebleven?”
Ook zij keek even verbaasd: nee, dat weet ik niet!
Is er één aan de andere kant van de Haagse Markt? vroeg ik daarop. Misschien was dat wel het geval ja.

Ik ben dus richting Hobbemaplein gefietst, waar zich inderdaad bij de Herman Costerstraat een Biesieklette bevond.
Voor mijn fiets was gelukkig plaats en ik stalde hem.
De bewaker vroeg om iets wat ik zou moeten hebben. Ik keek even verward. “Heb je nog geen Bikey?” vroeg hij aan mij. Nee, die had ik niet. Een soort pasje werd in mijn hand gedrukt, die eerst werd ingescand.
Daarop kon ik mijn groenten kopen.

Toen ik mijn fiets weer ging ophalen, bleek dat ik de Bikey weer moest tonen om “uit te checken”.
Wel een beetje onhandig, ik ga voortaan mijn fietssleutel maar apart van de andere sleutels houden en dan de Bikey daaraan vast. Want wat ik begreep, is dat je deze bij alle Biesieklettes nu nodig hebt.
En ja, ik gebruik mijn fiets nu steeds meer.
Hier kan je trouwens precies lezen wat een Bikey is.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.