Wijknieuws

Berts Wielershop gaat verhuizen door nieuwbouw Betje

Berts Wielershop
Berts Wielershop altijd druk

Een nieuwtje waar ik zelf behoorlijk van schrok.
Berts Wielershop op de Betje Wolffstraat gaat verhuizen.
Gelukkig niet binnen een paar weken, maar eind dit jaar zijn ze niet meer in Escamp.
Loosduinen wordt hun toekomstige stek.
Weer een échte fietsenmaker die Escamp door sloop en nieuwbouw moet verlaten

Betje Wolffstraat
deel van de Betje Wolffstraat dat wordt gesloopt

Want wat is er aan de hand?
Een deel van de Betje Wolffstraat gaat tegen de vlakte voor nieuwbouw. Het deel tussen de Rijnvis Feithlaan en de Pieter Langendijkstraat gaat aan de rechterzijde, gezien vanaf de Melis Stokelaan, plat. Ik moet bekennen, ik vond de tekeningen wel erg mooi eruit zien. Maar het heeft wel verregaande consequenties!
Naast de fietsenmaker moet ook bijvoorbeeld Bij Betje verkassen. Twee belangrijke gezichten in Moerwijk.

Echte fietsenmakers zie je niet veel meer in Escamp. Ooit zat er hier in een kiosk aan de Ambachtsgaarde in Vrederust ook een. Door reorganisatie en nieuwbouw van het winkelplein moesten indertijd alle kiosken wijken. Dus ook de fietsenmaker.
Gelukkig was Berts Wielershop er nog. Voor onderdelen (ook voor mijn Puch), reparaties maar ook voor een praatje voor menigeen uit de wijk.

Berts Wielershop
lucht voor de banden

De zaak bestaat al lang. In 1976 vestigde vader Bert zich hier en het groeide uit tot een familiebedrijf.
Buurtbewoners komen langs met hun fiets, soms voor een praatje of een peukie of om weer lucht in hun banden te krijgen. Buiten hangt dan ook altijd een pomp die iedereen kan gebruiken.
Een nieuwe fiets kan je daar aanschaffen in alle soorten en maten en nu natuurlijk ook elektrische fietsen.
Hetzelfde geldt voor scooters.
Maar ook tweedehands. Zeker in Escamp belangrijk.

Voor Berts Wielershop is wachten op de nieuwbouw geen optie. Dan zouden zij hun deuren te lang moeten sluiten.
Jammer dat er geen (betaalbare) geschikte plek voor hun vrij is in de wijk, want een fietsenmaker is zo belangrijk die in de omgeving te hebben!
Natuurlijk zullen mensen die jarenlang klant zijn geweest van hun de weg naar hun nieuwe plek wel weer vinden. Maar er zullen absoluut ook veel mensen de afstand niet kunnen overbruggen.
Jammer.

Bij Betje
Ook Bij Betje moet wijken…

Aan de gemeente en ontwikkelaars zou ik de tip willen mee geven eerst rondkijken wat belangrijk in een wijk is en alternatieven bieden voor bedrijven en organisaties die eigenlijk niet gemist kunnen worden.

Please follow and like us:

4 reacties

 • Romeo

  Ik heb vanaf 1969 de Betje mee gemaakt en nog steeds,Wim en Wilma van der Wege met hun winkels en zijn vader ook van Wim met speelgoed en aan de overkant met keukenspullen, de drogist zat er ,Coop was aanwezig zelfs een dierenwinkel
  1 uur fotoshop de bakker de slager de groenteboer,Joop Vlak met zijn winkeltje,Jamin op het hoekje,een mannenkleding zaak, de Spar, een meubelwinkel, Hulpusch douche en bad benodigdheden,Quatro kapsalon en zonnestudio,maar ja dat is verleden tijd.
  en nu gaan ze een gedeelte slopen precies waar de belangrijkste winkels zitten wel toevallig vind ik en wat betreft die projectontwikkelaars die kijken alleen maar naar het geld wat ze er mee kunnen verdienen die kijken niet naar alternatieven die kijken hoe dik is hun portemonnee.

 • admin

  @Romeo, Ja, het is heel jammer dat juist dit stuk weg gaat.
  Maar het was wel al heel lang bekend lees ik.
  Veel wijken zullen aangepakt worden: het is oud (helaas!).
  Wat ik zie op de tekeningen zal het er wel weer mooi uit gaan zien. En gelukkig komen er ook betaalbare woningen voor terug (naast winkelpanden en duurdere woningen).

 • Maurice

  Ik kwam daar toen ik nog op me zundapp ks 125 reed en Bert vond dat zo prachtig veel gelachen daar maar je nieuwe winkel daar komen de klanten wel heen . Ik in iedergeva.

 • Ger Dik

  De gemeente en de ontwikkelaars gaan nooit luisteren naar bewoners. Het gaat allen maar om de centen. Maar het is onze eigen schuld, zolang we nog stemmen op deze minkukels.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.