Mens/Maatschappij

Appeltje van Oranje: u kunt weer stemmen!

Zeven projecten uit Zuid-Holland maken kans op Appeltje van Oranje 2019

Appeltjes van Oranje
Appeltje van Oranje: beeld dat te winnen is.
Copyright: Oranjefonds

Zeven projecten uit Zuid-Holland maken kans op een Appeltje van Oranje 2019. En alle Zuid-Hollanders kunnen vanaf vandaag stemmen op hun favoriet. Er zijn in totaal nog 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan vanaf vandaag tot en met 16 januari 23.59 uur via stem.oranjefonds.nl.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!. Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

Zuid-Hollandse projecten
De Zuid-Hollandse projecten die kans maken op een Appeltje van Oranje zijn:

  • ANWB Automaatje uit Den Haag
  • Stichting Piëzo uit Zoetermeer met het project PiëzoMaatjes
  • Stichting MHR uit Den Haag met het project Forsa!
  • Stichting De Buitenwacht uit Dordrecht
  • Stichting Voedseltuin Rotterdam
  • Stichting Kwintes uit Gouda met het project Het Bruisnest
  • Stichting Euro+Songfestival uit Rotterdam met het project TALENT4GASTVRIJHEID

Koningin Máxima
De prijzen worden in mei 2019 uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.