Muziek

Anderhalvemeterfestival: eerste popfestival van 2020!

anderhalvemeterfestival
Eerste Haagse popfestival van 2020 : het anderhalvemeterfestival

Eerste Haagse popfestival van 2020 op maandag 1 juni in het Zuiderparktheater

Op Tweede Pinksterdag – maandag 1 juni – vindt in het Zuiderparktheater het eerste Haagse popfestival van 2020 plaats. Dit ‘LUCKY THIRTY FESTIVAL’ biedt exact dertig bezoekers de kans om live te genieten van zes Haagse optredens. Alle bezoekers moeten minimaal anderhalve meter afstand houden van elkaar. De rest van Nederland kan gratis meekijken via een online livestream.

Om klokslag 12.00 uur (het moment dat deze versoepeling van de Corona-regels ingaat) bijt cabaretier SJAAK BRAL het spits af van het eenmalige, unieke coronaproof festival. Naast de presentatie zal Bral zelf ook optreden met liedjes en sketches.

Vervolgens is het om 12.45 uur de beurt aan singer/songwriter HANNEKELAURA, om 13.30 uur gevolgd door ED STRUIJLAART. Beide muzikanten lieten zich door de coronacrisis niet uit het veld slaan en verzorgden live vanuit hun eigen woning online-concerten.

Om 14.15 uur treedt de muzikant JHILANI WIJSMAN op, met onder meer zijn prachtige ode aan de Hofstad: ‘Den Haag, mijn stad’.

De formatie VAN WANKO, die onlangs debuteerde met de single ‘Waiting for a miracle’, staat vanaf 15.15 uur op het podium.

Zanger TIM AKKERMAN, die zich tijdens de coronacrisis verrassend ontpopte als een heuse bingobaas, sluit het Lucky Thirty Festival om 16.15 uur af.

Kaarten voor het ‘anderhalvemeterfestival’ zijn woensdag 27 mei vanaf 10.00 uur te koop. Instructies over hoe maximaal dertig mensen aan een toegangsbewijs kunnen komen, worden dan gepubliceerd op de Facebookpagina van het festival (Facebook.com/luckythirty).
Op deze Facebookpagina zijn op 1 juni alle optredens live te zien.
De livestream wordt verzorgd door Laguz Productions.

Initiatiefnemers van het LUCKY THIRTY FESTIVAL zijn Robert-Jan Rueb en Gerard van den IJssel van de R.G. Ruijs Stichting in Den Haag, organisator van evenementen als het Bevrijdingsfestival Den Haag, de Haagse Vrijheidsweken, Talent Event, Haags Verleden in Gedichten en het Haags Songfestival 2020. Al deze grootschalige projecten zijn door de coronacrisis voorlopig stil komen te liggen.
“We zijn nog druk aan het uitzoeken welke projecten we wanneer en op welke manier weer kunnen opstarten”, vertelt Rueb. “Maar toen premier Mark Rutte dinsdag aankondigde dat festivals weer mochten, met maximaal dertig bezoekers op anderhalve meter afstand, begon het wel heel erg te kriebelen bij ons. Met enthousiaste hulp van het ZuiderparktheaterFonds 1818 en sponsor Brody’s American Taphouse hebben we dit op kunnen zetten, als steun aan de Haagse popscene en om aandacht te vragen voor de precaire situatie waarin de hele livemuziekbranche nu verkeert.”

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.