Gezondheid,  Stadsnieuws

2G, 3G, 5G nee! Demonstratie tegen coronamaatregelen

2G
Groep bij demonstratieplek tegenover Apenrots

2gAfgelopen vrijdag vond weer een demonstratie plaats tegen de coronamaatregelen en de 2G.
Dit maal tegenover het tijdelijke Tweede Kamer gebouw.
Saillant detail is dat er op deze dag geen plenaire vergadering gepland stond….
Op twitter las ik, dat de politie de demonstranten opdroeg zich te verwijderen.


Toen ik in deze omgeving kwam, stonden er zeker nog enkele tientallen voor het gebouw aan de Bezuidenhoutseweg maar ook tegenover de Apenrots. Op de plek dus, waar men kleinschalige demonstraties tolereert.
Of iedereen helemaal snapt wat 2G vraag ik me wel eens af (ook gelet op het bord wat deze man in zijn handen heeft).
Maar, ook ik ben tegen deze maatregel. Ik vind dat je als maatschappij niemand mag uitsluiten omdat hij geen vaccinatie kan (!) of wil hebben. Ik hoop dan ook echt, dat het nooit zover gaat komen. Zeker nu blijkt dat deze variant milder is.

Hierna besloot ik richting het Plein te gaan, omdat op vrijdag de ministerraad plaatsvindt.

2G
Binnenhof volledig gesloten voor iedereen

Meestal is deze rond 15.00 uur wel afgelopen.
Ik hoopte een aantal ministers te zien. Het Binnenhof was tenslotte nog open.
Maar helaas, de politie had de ingang naar het Binnenhof hermetisch afgesloten…
De reden was, dat ook hier een groep demonstranten aanwezig was.

Gelukkig kon ik via de andere kant wel naar binnen. (Wat overigens heel tijdelijk bleek).
Inderdaad kwamen de ministers uit de Ministerraad. Onder luid gejoel van de mensen op het Plein kwamen een aantal naar buiten. Veel anderen werden (nog) niet herkend. We hebben tenslotte nog maar een paar weken een nieuw kabinet.

Kuiper
Minister Ernst Kuipers (Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) verlaat Binnenhof

Wat dinsdagavond zal komen is de vraag.
Van mij mogen er nu rustig aan versoepelingen komen. Het leed om me heen door de harde lockdown is groot en ik merk dat veel mensen het niet meer trekken. Jong en oud mist zo veel. Naast natuurlijk de ZZP’ers, horeca, cultuurinstellingen, musea enz. enz.
Ik vind nu dat de maatregelen zwaarder zijn dan dat ze leed voorkómen.
Bij de vorige varianten begreep ik dat er veel moest gebeuren. De zorg moest ontlast worden.
Inmiddels is dit niet meer het geval lijkt het. Nu kunnen we beter zorgen, dat mensen zowel fysiek als mentaal (weer) gezond worden en blijven.

En ik vind, dat de jongeren nu genoeg hebben ingeleverd. Ook zij mogen een jeugd beleven.
Met een bedankje aan hun hoe zij zich hebben opgeofferd! Want ook dat mag gezegd worden.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.