• Kunst/Cultuur,  Mens/Maatschappij

    Haagse Harry, dûh tèntaunstelling!!

    Haagse Harry
    Haagse Harry, dûh tèntaunstelling!! De selfiewand.
    Met op de foto Nienke Rueb-van Akkeren en Sjaak Bral.

    Wie van Haagse Harry houdt (en welke Hagenees/Hagenaar doet dat niet? En ook mensen die níet in de Hofstad wonen….) móet een nieuwe tentoonstelling zien. Hij heet “Haagse Harry, dûh tèntaunstelling!!” en je kan hem van 20 april t/m 1 september 2024 zien in het Haags Historisch Museum.
    Het is namelijk dertig jaar na het eerste stipalbum en tien jaar na het overlijden van Marnix Rueb (zijn geestelijk vader), en dat mag aandacht krijgen.

  • Wijknieuws

    Tramhalte Wolweversgaarde heeft camerabewaking

    Tramhalte Wolweversgaarde
    Tramhalte Wolweversgaarde heeft nu camerabewaking

    Sinds vandaag heeft de tramhalte Wolweversgaarde camerabewaking.
    Toen uit de stad kwam, zag ik HTM medewerkers de afrondende werkzaamheden verrichten.
    Ik baal enorm dat dat nodig is, maar helaas heb ook ik toen ik in tram 9 zat meegemaakt dat een steen tegen de ruiten werd gegooid.
    Dat niet alleen.
    De tramhokjes worden keer op keer vernield. Een groep jongelui vindt het “grappig” net zo lang tegen de hokjes te trappen tot ze stuk zijn.

  • Stadsnieuws

    Expositie PCC 75 in het Haags Openbaar Vervoer Museum

    Expositie PCC 75
    Het pronkstuk van de nieuwe expositie PCC 75

    Vanmorgen zag ik iets heel bijzonders.
    Fietsend naar het centrum zag ik namelijk een grote vrachtwagen met als opschrift “Convoi Exeptionnel”. Deze vrachtwagen had een voor mij totaal onbekende tram bij zich. Ik besloot dus even van de fiets af te stappen en naar het Haags Openbaar Vervoersmuseum (HOVM) te gaan.
    Daar zag ik (onder andere) een trotse Tjeerd Spoor. Hij vertelde dat aanstaande zondag het HOVM een nieuwe Expositie PCC 75 heeft met een heel bijzonder pronkstuk: deze Brusselse tram.

  • Muziek

    RO NOW Extra over Inner Choices

    RO NOW Extra
    RO NOW Extra over Inner Choices m.m.v. v.l.n.r. Mike Boddé, Maaike Schoon, Steven Pont en Karmit Fadael

    RO NOW Extra over Inner Choices bij Residentie Orkest Den Haag
    Vrijdag 19 april gaat het Residentie Orkest tijdens een bijzondere RO NOW in Amare op zoek naar de keuzes van de componisten Mahler en Franck en naar de keuzes die wij zelf maken. Aan Inner Choices werken behalve het orkest olv Andrew Grams en bariton Manuel Walser multitalent Mike Boddé, presentator Maaike Schoon, systeemtherapeut Steven Pont en componist Karmit Fadael mee.

    RO NOW Extra is een bijzondere RO NOW, een avond waarop het Residentie Orkest samen met het publiek dieper in een thema duikt. Met als vertrekpunt de muziek en de componisten, laten experts hun licht schijnen op de vaak tijdloze en universele thema’s die aan bod komen. Definitieve antwoorden zijn er niet, maar muziek leent zich wel perfect om in dit jachtige leven even de tijd te nemen voor verdieping.